С множество прояви Плевен отбелязва 10 декември

Събития в рамките на 4 дни са планирани от общината

Вече е ясна програмата, с която Плевен ще отбележи 139 години от Освобождението си. Проявите ще преминат под надслов "Плевен, 10 декември – България помни".

Мероприятията ще стартират с "Празник на възрожденската и патриотичната песен", който ще се състои в зала "Катя Попова" на 7 декември от 17.00 ч.

На следващия ден в залата ще бъде прожектиран документалния филм "Памет". Той е съвместна продукция на Военноисторически музеи и Телевизия "Плевен спринт".

На 9 декември е предвидена постерна изложба от 11.00 ч. в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.". Експозицията е на тема "140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев".

Постерна изложба ще има и на 10 декември. "Непознатият Плевен" ще може да бъде видян на оградата на къща музей "Цар Освободител Александър ІІ" от 9.00 ч.

Тържественият ритуал по случай 10 декември по традиция ще е на пл. "Възраждане". В 12.30 ч. същия ден в ДКТ "Иван Радоев" ще се състои и празничен концерт-спектакъл "Плевен, 10 декември – България помни". В него участие ще вземат актьори от театъра, Общински хор "Гена Димитрова", Общински духов оркестър, Фолклорен ансамбъл "Мизия", хор "Звъника", вокална формация "Арлекин".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов