Задържаха мъж, опитал с нож да убие младеж

Крими

24-11-2016, 15:09

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Окръжната прокуратура в Габрово повдигна обвинение и задържа за 72 часа 28-годишен мъж заради извършен опит за убийство, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

 Държавното обвинение е привлякло Валентин  Я. в качеството на обвиняем за това, че на 22 ноември т.г. около 19,15 часа,  севлиевското село Сенник, на ул.”Марин Попов”, в хранителен магазин, при възникнало спречкване,  направил опит умишлено да умъртви момче на 18 години от същото село,  нанасяйки му прободни удари с нож в областта на шията и дясната предмишница, като деянието е останало недовършено поради независещи от него причини. Престъплението е по чл.115, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Извършено деяние  е тежко умишлено престъпление, за което е предвидено минимално наказание от 10 години „лишаване от свобода”, като  съществува реална опасност  да извърши и друго умишлено престъпление от общ характер.  Поради което Окръжната прокуратура в Габрово ще внесе искане в съда за вземана на постоянна мярка „задържане под стража“ на лицето.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължа



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов