Инински: Три европейски титли! Тези момичета пишат история!

Това е триумф за целия за целия български народ и цялата боксова общественост!

Президентът на Българската федерация по бокс - Красимир Инински бе повече от щастлив и не скри задоволството си от успехите на жените ни, в днешния ден от Европейското първенство в София.

Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева донесоха титли на страната ни.

"Благодаря на момичетата, които постигнаха този невероятен успех - 3 европейски титли! Това е триумф за целия български народ и цялата боксова общественост. Те пишат история.

Не мога да кажа кой финал изживях най-тежко, защото аз никога не деля състезателите било то мъже или жени. Преживявах срещите на всяка една, защото исках да се реализират, да стигнат до титлите. А те го направиха по категоричен и великолепен начин, за което им благодаря още веднъж", каза Инински в интервю за Sportal.bg.

"Всички съпернички бяха титулувани, но нашите показаха класа и добра подготовка и още веднъж се видя, че вървим в провилната посока като работа. Смятам, че най-голямата разлика бе в това, че нашите момичета показаха, че имат огромни сърца за бокса.

Искам да благодаря на министъра на спорта Красен Кралев за подкрепата и на всички от треньорския щаб и хората около тях, които също имат заслуга за този невероятен успех на женския ни бокс", коментира президентът на федерацията ни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов