Весел панаир организираха децата в Драганово

Велико Търново Лайф

18-11-2016, 10:42

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така малчуганите се включиха в Световната седмица на предприемачеството

Весел панаир организираха първокласниците от ОУ „Климент Охридски” в Драганово. Така децата, с които работи началният учител Валентина Чолакова, се включиха в Световната седмица на предприемачеството.
“Джуниър Ачийвмънт България” е официален домакин за страната на Световната седмица от нейния старт през 2008 г. Целта на инициативата, която обединява държави от всички континенти, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение. Те вземат участие в дейности и събития, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, като генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие.
За своя панаир децата изработиха сами моливници, книгоразделители и въртележки. Преди да започнат да ги продават, те се запознаха с различните монети. Консултантът на урока – Иван Димитров, икономист в ДП НКЖИ – Електроразпределение Горна Оряховица, им показа различни начини за комбиниране на монетите, за да получат желаната стойност, и ги посъветва да смятат внимателно когато купуват или продават. С негова помощ децата организираха разпродаване на изработените предмети.  
Гости на урока бяха Румяна Матеева – главен експерт по образованието в Община Горна Оряховица, кметът на Драганово Нели Грошкова, директорът на училището Росица Арихтева, учители и родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов