Пищова получи 1% подкрепа в община Горна Оряховица

Мисия

07-11-2016, 10:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

1400 избиратели са отбелязали квадратчето с Не подкрепям никого

Много висока активност и пълна мобилизация при БСП и патриотите показват извадките от изборните протоколи в Горнооряховска община. В общината гласа си за президент и вицепрезидент са дали 24 660 избиратели. Действителните гласове са 23 939 или почти 58 % от всички имащи право на глас.
За подкрепения от БСП кандидат Румен Радев са гласували 6937 души или 29 % от избирателите в горнооряховско. За Цецка Цачева гласа си са дали 4667 или 19 %. Много близо до кандидата на управляващите е подкрепения от обединените националсти и патриоти Красимир Каракачанов, който печели 4331 гласа или 18 % от гласовете. Кандидатите на ГЕРБ печелят повече подкрепа в Писарево, Върбица, Драганово, Янтра и Горски долен Тръмбеш.
По-силен резултат от средния за страната прави и Марешки. Той е подкрепен от 3297 души или 14 % от избирателите. Над средния за страната е резултатът на Пищова, който в Горнооряховско има цял един процент подкрепа. Малко над националния стандарт е Татяна Дончева, която е минала 2 % в горнооряховска община. Всички останали основни кандидати са доста под националните си резултати.
1400 избиратели са отбелязали квадратчето с Не подкрепям никого.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов