Акция за Хелоуин и Деня на будителите на Градския ученически парламент

Велико Търново Лайф

01-11-2016, 08:43

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновци днес са поканени на празничен концерт

Превърналото се в традиция карнавално празненство организираха от Градски ученически парламент по повод Хелоуин. Над 40 деца бяха гримирани като скелети, вещици и чудовища. Бяха раздадени награди за най-добър костюм и най-добър грим. Все повече млади хора намират празника за Вси Светии като още един ден, в който могат да се забавляват по атрактивен начин.

Освен празника, Градски ученически парламент организира и празничен концерт по случай 1 Ноември - Ден на народните будители. Той ще се проведе на самия ден от 15:30 ч. в голяма зала на Община Велико Търново като входът е безплатен за всички жители и гости на града. В него ще вземат участие ДВГ "Пеещи камбанки", Габриела Опрова, Street Dance School "The Center" и Група по съвременно танцово изкуство и модерен балет "Динамик".

"Много се радвам, че за поредна година успяваме да отбележим и двата празника, защото освен модерното, не трябва да забравяме, че на първо сме българи и има много неща, заради които можем да се гордеем. На концерта ще бъдат изпълнени само български песни и с това целим да покажем, че нашата музика е от висока класа" - сподели председателката на Градски ученически парламент Жулиета Войнова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов