358 души се включиха в първия етап на кампанията „Движи се и победи”

Велико Търново Лайф

04-10-2016, 16:07

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 160 участваха в образователните игри

Общо 358 души, сред които и 15 семейства, преминаха по пътеките до парк Ксилифор по време на първия етап на есенната кампания “Движи се и победи”. Измерено беше кръвното налягане на 64 лица, съобщи Йорданка Илиева – псилолог в Регионалната здравна инспекция в старата столица. 
Най-малкият регистриран участник, преминал първия маршрут в кампанията е Владимир Старирадев на 4 години, а най-възрастният - Дойчо Копринков на 8 0 години от Велико Търново. В първия маршрут участваха деца, ученици, родители и педагози от 6 училища на Велико Търново - ОУ “Димитър Благоев ”, ОУ “Христо Ботев ” , ОУ “Бачо Киро ”, ОУ “ Св. Патриарх Евтимий”, СУ “Вела Благоева ”, С У “Емилиян Станев ” и Център за настаняване от семен тип ІІІ. 
За първи път в рамките на спортно-туристическия празник под ръководството на студенти от ВТУ “ Св. Св. Кирил и Методий ” в импровизирано ателие на открито деца и ученици изработиха фигурки от дърво и глина.  Организаторите на “Движи се победи – есен 2016” канят всички желаещи на 8 октомври – събота, да преминат и втория маршрут на кампанията – Велико Търново –   с. Арбанаси, каза още Йорданка Илиева. 
Близо 160 ученици, родители и педагози се включиха в образователни игри по безопасност на движението, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол. Надпреварите бяха част от   спортния празник в парк Ксилифор. Състезателите редиха пешеходна пътека, пъзели - пътни знаци и преминаваха с алкоочила около конуси . 
Всички участници в забавните игри получиха поощрителни награди според показаните от тях знания и умения. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)