Георг Спартански: Нашият шанс е доброто образование

В работната среща се включиха представители на Джуниър Ачийвмънт България, училища и плевенския бизнес

Страна, която държи на своето бъдеще, залага на доброто образование. Именно то е шансът на Плевен и България в съвременните икономически реалности. С тези думи кметът Георг Спартански обяви началото на работната среща дискусия, в която се включиха представители на Джуниър Ачийвмънт България, училища и детски заведения, на плевенския бизнес.

Трябва да имаме град и община с грамотни и образовани хора, чиято подготовка да бъде обвързана с потребностите на бизнеса и перспективите за неговото развитие, допълни още кметът, цитиран от пресцентъра на общината.

Работната среща е първата реална крачка след подписването в началото на лятото на споразумението за сътрудничество между Джуниър Ачийвмънт България и Община Плевен. Амбицията е взаимодействието да бъде в унисон с новия Закон за предучилищното и училищно образование.

Близо 20-годишна е историята на Джуниър Ачийвмънт България. Нейни цели в партньорство с бизнеса и образователните институции са надграждането на обучението по предприемачество, финансова грамотност и кариерно ориентиране от началния етап на училищното до висшето образование, въвеждането на подобрени преподавателски модели, постигане на гъвкавост на образователната



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов