Микробус със зеленчуци изгоря край Самоводене

Крими

25-09-2016, 12:52

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Возилото се самозапалило в движение, горя и друг автомобил, а също жилище и вафлен цех

Микробус Форд „Транзит” натоварен с 300 кг зеленчуци се е самозапалил в движение в събота край великотърновското село Самоводене. Автомобилът, както и цялата стока в него са изпепелени.

Пламъците обхванали внезапно буса около 5,30 часа на 24 септември, докато той пътувал по главния път Свиленград-Русе, на около 3 км от старата столица. В злополучната сутрин шофьорът забелязал, че от возилото се извиват пламъци и дим, и бързо отбил на паркинг край бензиностанция. Скочил от кабината и захванал сам да гаси огъня.

Виждайки, че сам е безпомощен срещу стихията, той бързо позвънил на тел.112. След минути на място пристигнали огнеборци от Велико Търново, но автомобилът и товарът вече били унищожени.

По същото време в Горна Оряховица пък се самозапалил лек автомобил „Пежо”. Огънят лумнал, докато водачът превключвал двигателя от газ на бензин. Получила се искра, която предизвикала възпламеняване. Благодарение на бързата реакция на местни пожарникари, пламъците са повредили само пластмасови елементи на  колата.

През почивните дни огнеборци са гасили пожар в къща в село Павел, Община Полски Тръмбеш, както и цех за вафли, в който се подпалила аспирацията. Жилището и производствения обект са спасени от изпепеляване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов