Не пропускайте Филип Аврамов в „Глупаци”

Велико Търново Лайф

18-09-2016, 08:00

Снимка:

Театър Открита сцена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът се играе утре, 19-ти септември в Горна Оряховица

На 19 септември, понеделник от 18:30ч. в НЧ „Напредък – 1869″ Горна Оряховица гостува спектакълът „Глупаци“ от Нийл Саймън. Това е една оригинална притча – смешна и забавна история, развиваща се в измисленото украинско село Кюленчиков.
Нийл Саймън изпраща младия учител Леон Толчински в едно екзотично общество, над което тегне мистично проклятие – всички се раждат глупави. Това обаче не пречи на героите да се чувстват идеално в кожата си. Овчарят Сиетски не се притеснява от това, че е забравил първите си две имена и всеки ден губи стадото си. Пощальонът Мишкин бърка адресите само по три пъти на ден. Амбулантната търговка Еихна продава цветя като ги представя за риба. Красивата София е на 18 години, а едва вчера се е научила да сяда. Зловещият граф Юзекевич, от когото всички потръпват, страда от липса на любов…
Неподправеният хумор, който блика от героите, заплита невъзможно смешни каламбури. Естествено, спасението от проклятието се крие в красивата любов между Леон и София. Гениалният драматург замесва театралния сладкиш без никаква назидателност и неусетно задава въпроси като: Удобно ли е да си глупав? Има ли разлика между Глупавия и Умния? И не сме ли самите ние основната причина да ни застигат проклятия?

Постановката е на Александър Беровски, а в ролите ще видите Филип Аврамов; Борислав Веженов – познат на горнооряховската публика от постановки на Русенския театър; Светослав Добрев, Диана Досева; Милена Аврамова; Анна Петрова; Тодор Танчев; Деян Цвятков, Ивайло Добрев; Боян Арсов; Павел Иванов; Георги-Маноел Димитров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов