„Азбукари” с изненада за първолаците от Велико Търново

Велико Търново Лайф

15-09-2016, 09:35

Снимка:

Азбукари

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Даряват център „Креативни мислители”

Сдружение „Азбукари” ще зарадват първолаците в алтернативния образователен център „Креативни мислители“. Той беше създаден в Основното училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново преди година. Сега там учениците ще получат като подарък тетрадки, химикалки и други образователни помагала, които ще им бъдат от полза през новата учебна година. От компания „Лактима“, които са партньор на Азбукари в инициативата, подаряват късофокусен проектор за интерактивните учебни занимания в стаята „Креативни мислители“. „Смятаме, че новите технологии вече са неразделна част от образованието на децата. Това ни провокира да купим този проектор. Нашата компания беше част от фирмите, подкрепили създаването на „Креативни мислители“, и занапред ще продължим да бъдем част от иновативните образователни решени“, заяви Михаела Христова, изпълнителен директор на компанията. 
Плакати с образите на Васил Левски и Христо Ботев ще закачи във всяка класна стая в училището Цвета Кирилова, председател на Сдружение „Азбукари”. Тази инициатива е продължение на каузата „Чиста и свята”, която обхвана 780 български училища. Изображенията на Апостола на Свободата и Христо Ботев са художествена интерпретация на творбите на скулптора Ставри Калинов и аниматора Георги Врабчев. Каузата „Чиста и свята“ цели да насърчи учениците да уважават историческото минало на България, което трасира пътя на настоящето. В новата инициатива  родолюбивата гражданска организация ще дава плакати на Васил Левски и Христо Ботев на семействата, които имат самочувствие, че са българи и се гордеят с историята ни. Всеки, признателен към предците ни българин, може да се включи в кампанията, като направи заявка за получаване на подаръка си. Кампанията ще се реализира до 17 септември. „Чрез този подарък искаме да покажем, че трябва по-често да се гордеем с нашите национални герои и да взимаме пример от славната българска история. Надяваме се все повече наши сънародници да стават част от кампанията ни. И занапред „Азбукари” ще създаваме образователни подходи, ориентирани към креативното мислене на децата”, заяви Цвета Кирилова. 
Условията и начините за поръчка на плакатите с образите на Васил Левски и Христо Ботев можете да откриете на адрес: www.azbukari.org. Там може да намерите повече информация и за останалите алтернативни образователни продукти, предлагани от организацията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов