Тече разследване за изясняване на причините за взрива в кв. "Дружба"

40-годишният Радослав Борисов е с 30 % изгаряния по главата и гръдния кош

Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство във връзка с пожара снощи в хипермаркет "Лайф" в кв. "Дружба". Разпитите по случая продължават и днес, както и огледите на местопроизшествието. Пожаро-техническа експертиза ще трябва да установи какво точно се е случило.

"Доколкото ми е известно някаква техническа причина в машина, но към момента нищо не мога да кажа, огледите продължават. По-големите поражения са нанесени от високата температура и от продуктите на горене. Опушени са около 2500 кв. метра стени, стока в магазина, различни материали...", разказа служител на пожарната пред Нова телевизия.

Припомняме, че инцидентът се е случил в момент, в който собственикът на магазина се е опитал да запали дизелов генератор, защото токът в района е бил спрял. 40-годишният Радослав Борисов е с 30 % изгаряния по главата и гръдния кош. В момента е на командно дишане в тежко състояние, информираха от Пирогов.

След като пламъците обхванали магазина, персоналът и посетителите са били евакуирани. Няма други пострадали. Изгоряла е почти цялата стока. Нанесени са значителни материални щети.

Районът ще остане отцепен, докато се установяват причините за експлозията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов