Рок-операта „Исус Христос – Суперзвезда” е финалът на „Сцена на вековете”

Велико Търново Лайф

01-09-2016, 14:46

Снимка:

Държавна опера Пловдив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наско от БТР е Пилат Понтийски, Християна Лоизу - Мария Магдалена

С прочутата рок-опера „Исус Христос – Суперзвезда” слагат финал на първия Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Спектакълът ще бъде поставен на откритата сцена в крепостта Царевец на 2 септември /петък/, от 21,00 ч. Все още могат да бъдат намерени билети, въпреки големия зрителски интерес. Те се продават в Туристическия информационен център на Велико Търново, в електронния портал Eventim, както и на площад „Цар Асен I” /пред Царевец/, непосредствено преди началото на постановката.

Над 1200 са седящите места за публиката, които са разположени в амфитеатрален ред около царския дворец на Асеневци. При нужда ще бъде осигурено допълнително настаняване.

Фронтменът на БТР Наско ще блесне в ролята на Пилат Понтийски, а победителката от музикално шоу X-Factor Християна Лоизу ще изиграе образа на Мария Магдалена. Постановката е дело на Държавна опера – Пловдив, чийто солист Богомил Спиров ще изиграе Исус.

Под открито небе, на Царевец ще бъде представен оригиналният концертен вариант на рок-операта, която е дело на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър. Симфоничен рок със здрав звук и уникално сценично осветление са подготвили солистите, хорът и оркестърът на Пловдивската опера. Изпълнението е на английски език, със субтитри на български, а диригент е Константин Добройков.

Безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” е подаръкът от Община Велико Търново за публиката. Шоуто ще започне след края на постановката и ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов