Мачът на „Етър” срещу „Спартак” с благотворителна кауза за малката Йоанка

Спорт

26-08-2016, 09:17

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момиченцето се нуждае от 70 000 евро, за да се излекува от коварното заболяване

Под благотворителна кауза ще премине неделният мач на етърци срещу „Спартак”, пише sport-vt.com. Феновете на „Етър” обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Великотърновското момиченце се бори с рака и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.

В началото на годината Йони претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна.

Така бяха събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия.

Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбено. Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

„Приятели, тази неделя ще помогнем на един малък герой – Йоанка. Много хора знаят, че нашата съгражданка се бори с коварна болест, но и трябват още средства за крайния успех. На мача със „Спартак” ще извадим урната за дарения и нека повече хора отделят от бюджета си, за да можем да я видим скоро здрава! Вечерта ще обявим какво сме събрали и ще преведем сумата по сметката. Който няма да е на мача, също може да помогне – в статията е обявена дарителската сметка. Пожелаваме й сила и бързо и скорошно оздравяване!”, заявиха от Фен клуб „Етър”.

Две урни ще бъдат поставени на входовете на стадион „Ивайло” преди и след мача, после ще бъде обявена събраната сума и преведена по сметката на детето.

За всички, желаещи да помогнат, дарителската сметка е:

BIC UNCRBGSF

BG57UNCR70001522551105

УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"