Великотърновска област има свой изключителен представител на Олимпиадата

В Златарица стискат палци на бореца Мишо Ганев, готвят му посрещане

Великотърновска област има свой представител на най-елитната спортна проява на планетата – Олимпийските игри!

Всички в Златарица стискат палци на своя съгражданин борецът Михаил Ганев, който завоюва квота и е един от изключителните спортисти в българската делегация на Олимпиадата в Рио. Това каза пред Velikotarnovoutre председателят на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов - личен приятел с титулувания ни спортист.

По думите на Бранзелов, Мишо Ганев, който тренира в „Левски“ никога не се е притеснявал от това, че е родом от малък град и си идва в Златарица почти всяка седмица.

Председателят на ОбС припомни, че световният шампион по борба от първенството през 2010 г. Михаил Ганев, е носител на титлата „Почетен гражданин“ на Златарица. Стефан Бранзелов сподели, че в момента със свои колеги обмисля възможностите, на Михаил Ганев да бъде присъдена и награда за принос към развитието и популяризирането на родния му град.

Съгражданите на младия борец от сега стискат палци за олимпийската среща на Ганев, която ще се състои на 20 август, събота. „Самото присъствие на Мишо на Олимпиадата е празник и голяма гордост за нас“, категоричен е Стефан Бранзелов, който обещава след края на първенството Златарица да посрещне подобаващо своето златно момче.

Михаил Ганев се състезава в свободен стил, в категория 86 килограма и е безспорно един от най-силните ни борци. Освен шампионската титла от Москва, той е носител на сребърен и бронзов медал от европейски първенства. Всички в Златарица, в региона, а и в цялата страна са убедени, че олимпийски трофей ще е напълно заслужена част от колекцията с отличия на спортиста.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов