Общински съветник от града под тепетата иска Царевец да е на Пловдив

Животът

06-08-2016, 12:57

Снимка:

ТИЦ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Зевзекът с предложение към Министерски съвет, иска още Морска градина и Парламент

Общинският съветник от Патриотичния фронт в Пловдив Александър Сиди поиска официално от Министерски съвет да дари безвъзмездно на града под тепетата няколко имота, които са държавна собственост, съобщи „Труд“.

Начело в списъка с предложения към правителството е Морската градина във Варна. Под номер 2 сред желанията е крепостта „Царевец“ във Велико Търново, а под №3 – сградата на Народното събрание в София. „Воеводата“ е аргументирал странната си хрумка с избора на Пловдив за Европейска столица на културата.

„С придобиване на варненската Морска градина Пловдив ще се сдобие с излаз на море и ще можем да привличаме много повече туристи. Чудесно би било след плажа туристите да имат възможност да се разходят из великолепната стара българска крепост „Царевец“ преди вечерното „бичене на айляк“ из Капана и Стария Пловдив. Сградата на Народното събрание на Република България в София ни е нужна, за да се възстанови историческата несправедливост от 1885 г. и поне една от държавните институции да е Пловдивска“, това са мотивите на пловдивския старейшина патриот, който е цитиран от „Труд“.

Александър Сиди допълнил, че пловдивчани не искат да ощетяват съотечествениците си от София, Варна и Велико Търново и затова са склонни да приемат и едва 29% от описаните по-горе имоти. „Такова едно решение не би било странно в очите на обществеността, защото Министерският съвет предостави на Община Варна 29% от панаира в Пловдив“, заявил е още пловдивският лидер на ВМРО-БНД.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов