Щура работилница по химия очаква великотърновските деца

Велико Търново Лайф

02-08-2016, 10:24

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старата столица е домакин на първия по рода си Фестивал на науката

Велико Търново ще домакинства първия по рода си Фестивал на науката за деца в събота, 6 август. Организатори са ентусиастите от дружество  „Интересна наука”. Любопитните участници ще могат да смесват, разтварят и съединяват различни химични реагенти. „Експериментите, които правим, са свързани предимно с химията и физиката. Стараем се да покажем на децата, че науката е нещо интересно, а не суха и скучна материя”, заяви за Общинското радио мениджърът на фирмата-организатор Паулина Георгиева. Заниманията са подходящи са деца от 4 до 15 години. Малчуганите ще бъдат облечени в защитни халати и с ръкавици. Всяко дете ще има индивидуален комплект, с който да прави своите научи опити.
Уроците започват с въведение в науката химия, веднага след което стартира същинската част – експериментите. Децата ще смесват различни течности, а специалистите ще им обясняват за настъпилите химичните реакции. И всичко това – под формата на шеги и закачки, за да бъде максимално достъпно за младите учени. Общо пет експеримента ще могат да направят те в рамките на един час.
От началото на годината дружество „Интересна наука” организира научните работилници. Експертите обикалят големите градове на страната, а Велико Търново става техен домакин за първи път. Ръководителите им са от Русия, където развиват дейността си в продължение на 6 години.
Щурата лаборатория ще се проведе на ул. „Васил Левски”15, Търговски комплекс „Славяни”, ет. 2. Записванията се извършват или на място, или на телефон 0888/994611. Там ще се даде и допълнителна информация точно в кой час от деня има свободни места, тъй като към този момент вече две големи групи са заявили своето участие. Цената на работилниците е 10 лева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов