Стотици листи с провокативни цитати ще „замръзнат” във въздуха край Асеневци

Велико Търново Лайф

26-07-2016, 12:27

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Радослав Гизгинджиев показва най-мащабната си инсталация

Инсталацията „Страници от Рая” на Радослав Гизгинджиев ще бъде представена във Велико Търново. На 27 юли от 21:00ч. стотици листи с думи, словосъчетания и изречения, цитати от всички книги, които Радослав Гизгинджиев е писал, ще бъдат пръснати край паметника на Асеневци. Чрез система от корди, ще се създаде усещането, че листите са „замръзнали” във въздуха. 
„Освен, че визуално изглежда много интересно, инсталацията провокира с думите и цитатите.”, обясни писателят за Общинско радио Велико Търново и допълни, че това е един добър начин литературата да влезе в живота на хората по по-директен начин. 
Инсталацията досега е показвана в различни пространства – галерии, МОЛ-ове, на брега на морето и различни открити пространства.  Във Велико Търново обаче, авторът споделя, че тя ще е най-мащабната досега. Ще бъдат използвани повече листи, а и пространството е по-голямо. Провокативната инсталация „Страници от Рая” ще остане край паметника на Асеневци четири дни.  „Хората се впечатляват и много обичат да снимат инсталацията”, сподели още Радослав Гизгинджиев. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов