35 коли се впускат в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2016”

Спорт

10-07-2016, 07:20

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-добрите пилоти и автомобили стартират в „Раховец Лясковец 2016”

Атрактивните гонки завършват при Петропавловския манастир

35 автомобила застават днес на старта на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2016”. Надпреварата е кръг от планинския шампионат по автомобилизъм. Организатори на Планинското състезание са БФАС, общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Вчера участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който пожела на пилотите безаварийно каране и успешно представяне в надпреварата. На откриването присъства и секретарят на Община Лясковец Мариян Паскалев.

След откриването, състезателите бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където се проведоха тренировките в три манша.

Същинската надпревара е днес, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.

Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)