Лидерът на Рамщайн стана жертва на пропагандата на Путин (снимка)

В руските медии се върти фалшива снимка на Тил Линдеман

Вокалистът на групата Rammstein Тил Линдеман заяви, че ротиращата в руското интернет пространство негова снимка с тениска с портрета на Путин и смартфон в ръка всъщност е фалшификат. Музикантът подготвя съдебен иск със своите юристи, съобщава DW .

Според рокерът снимката е фалшифицирана с помощта на графичен редактор. Това съобщи вестник Bild в сряда, 29 юни, позовавайки се на отговора на музиканта, предаден на изданието от неговите мениджъри.

Според Bild, в действителност на тениската на Линдеман е изобразен стилизиран череп и кости, които с помощта на графичен редактор са заменени с портрета на Путин. Освен това, тази фланелка е подарък от бившата приятелка на музиканта София Томала.

Снимката, разпространявана от руските медии е направена в Москва на 19 юни, когато Rammstein изнесоха концерт там. Руските медии също разнасят изявление приписвано на Линдеман, което твърди, че е казал: "В Германия, дори Ангела Меркел не може да се похвали с такава популярност като Путин. Харесвам го, той е силен лидер, а не марионетка. Мисля, че всички тези политически атаки към вашата страна са несправедливи."

Линдеман отрича да е говорил подобни неща: "Всичко това са глупости! Свирихме в Москва на 19 юни. Приятел на руския промоутър Ед Радников дойде при мен преди концерта и постави телефона в ръката ми и каза: "Поздрави от Владимир Путин" След това ме попитаха харесва ли ми Москва. После вдигнах палец нагоре и казах: "Москва е голям град." Това е всичко!" – цитира Линдеман неговата прес служба.

Вестникът допълва, че смартфонът с главата на Путин от снимките е истински. Цената му е 4500 евро. 
Според Bild, заради публикуването на фалшифицираните снимки Линдеман е насъскал своите адвокати. Той също така подчертава, че "по принцип не прави каквито и да било политически изявления."



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов