Кулинари от ПГТ „Д-р Васил Берон” посетиха Академия HRC

Велико Търново Лайф

24-06-2016, 12:05

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лектори бяха са шеф Виктор Светославов и шеф Анри Донно

Младите кулинари от ПГТ “Д-р Васил Берон”  посетиха в София Академия HRC, която е сред водещите кулинарни институти в Източна Европа. Кулинарна Академия HRC съчетава практическото обучение със стажове в най-добрите ресторанти,  хотели и курорти. Студентите в нея идват от различни страни и континенти. Обучението е признато от Комисията за Акредитация на Американската Кулинарна Федерация  и отговаря на международните стандарти за 2-годишно кулинарно образование. Сред лекторите на Академията са шеф Виктор Светославов и шеф Анри Донно.  В професионалната биография на Виктор Светославов  са стажове в САЩ, в Sea Island Resort Golf and Spa, Georgia, както и 6 месеца в the Grand Hotel Huis ter Duin, луксозен хотел в Ноордвайк, Холандия. Кулинарният му опит включва работа на различни позиции в България и веригата Кемпински в Германия.  Шеф Виктор  е и магистър по Икономика и Маркетинг и мениджмънт с доказан опит в управлението на човешки ресурси и бизнес операции. Вторият обучител, от когото възпитаниците на Гимназията по туризъм имаха възможност да почерпят нови знания и опит е Анри Донно . Шеф Донно  е завършил Кулинарния Институт на Намюр в Белгия. Познавач класическата френска кухня. С над 24 години професионален опит в Белгия, Франция и САЩ. Работил с едни от най-добрите шеф готвачи в света - собственикът на ресторант с 3 звезди Мишлен - Ги Савоа и Томас Хенкелман. Под вещите напътствия на двамата топ готвачите учениците направиха популярния десерт мъфин, в соления му вариант подходящ за сервиране със следобедния чай



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов