„Етър Елит” шести на Световното по естетическа гимнастика

Спорт

23-06-2016, 07:53

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Етър Елит” с медали от надпреварата „Фея под липите”

Търновският клуб бе представен от два отбора

За трета поредна година шампионите на страната по естетическа гимнастика от „Етър Елит“ участваха в Световното първенство по този все повече набиращ популярност спорт. В Москва и на Фариорските острови великотърновки завършиха на 8 място, а тази година в чешкия град Бърно –подобриха представянето си и са шести. Преди грациите от старата столица се наредиха два руски, два финландски и един естонски отбор.
За първа година обаче търновският клуб беше представен от два отбора, по един при жените и при девойките. Общо 15 гимнастички от „Етър Елит“ се подготвиха и представиха България и града ни на най-високо ниво. Конкуренцията и в двете възрасти беше огромна. При девойките стартираха 24 отбора , а при жените с десет повече.
„Този спорт става все по- популярен. Участваха държави като Япония, Турция, САЩ, Канада, Естония, Финландия, Мексико, Беларус, Италия и др. При жените, нашият отбор започна с първи стартов номер, което повлия много на класирането, и отбори с по-лоши изигравания успяха да изпреварят нашите момичета със стотни. Така женският ни отбор не успя да се класира за финалите, но представи една блестяща и различна хореография, която се запомни от всички. Подготовката при девойките мина много трудно, с много работа и усилия, поради много състезания по художествена гимнастика. Момичетата играха блестящо и се стараха много. Гордея се с тях. За част от тях това беше последно състезание за нашия клуб, а за други последно в спортната им кариера, така че имаше много емоционален характер", разказа треньорката Савина Ганчева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов