5 000 лв. не достигат за четвъртия курс от лечението на Ради

Животът

16-06-2016, 16:04

Снимка:

Георги Петков

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момчето трябва да замине за Тел Авив

По-малко от 5 хиляди лева остават за да се обезпечи четвъртия курс за лечение на страдащия от мускулна дистрофия Ради Борисов.
Към 13 юни в дарителската банкова сметка са постъпили 14 711, 55 лева, а от DMS-и до момента са набрани 10 972, 58 лева, съобщи майката на момчето Светла Цанева. 15-дневният курс в медицинската клиника „Биокорекция” в Тел Авив струва 30 хиляди лева.
Петокласникът трябва да замине за ново лечение в Израел в най-кратък срок, тъй като лекарствата от поддържащата му терапия ще свършат всеки момент. Там лекуващ екип начело с невролога проф. Владимирович лекува и извършва различни лечебени процедури на търновчето, които после дават много добри резултати. Мускулната дистрофия е нелечима, но при професионални медицински грижи, може да се стопира регрес на болестта и състоянието на пациента да се подобри. До момента петокласникът е преминал три успешни курса на лечение в Израел.
Преди време, когато заболяването е започнало да регресира, от център „Фонд за лечение на деца в чужбина” не са реагирали на апела за съдействие, поискано от семейството на Ради. Майката Светла Цанева е търсила държавния фонд неколкократно. Накрая тя избира трудния път на дарителските кампании, в които се включват българи с големи сърца.
Предаването „Господари на ефира” съдейства на няколко пъти за подпомагане лечението на Ради. В негова полза са правени и благотворителни концерти. За набирането на средства за четвъртия курс на лечение бе организиран такъв концерт и във Велико Търново на 27 април с участието на местни таланти и звезди от голямата сцена и на известни личности от шоубизнеса. Основен оргнизатор бе горнооряховското сдружение „С вяра в доброто”, а фирми и организации се включиха безвъзмездно в провеждането на събитието.
На 30 май пък студентът в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив Пламен Иванов също направи благотворителен концерт със свои съмишленици в града за Ради и за момиченце, болно от левкемия. Набраната сума бе разделена на две и по сметката на Ради постъпиха 700 лева от проявата. Десетки българи от страната и чужбина са направили преводи в дарителската сметка на момчето през последните три месеца. Транзакциите варират от 30 лева до хиляди. Пари изпращат не само частни лица, но и фирми, разказва благодарна Светла Цанева. Сред дарителите са няколко банки като „Райфайзен банк”, „Алфа банк”, „Експресбанк” „Уникредит булбанк”- от рзлични клонове в страната, фирма „Сан Марио” ЕООД, фирма „Интеринженеринг Трейдинг” и др. От президентската администрация също са изпратили сума, набрана при кампанията „Българската Коледа”. Българка, живуща в Лондон също е звъняла на семейството и е изпратила средства.
Чрез смс-и са се включили още хиляди българи. Светла Цанева и семейството й не крият вълнението си от алтруизма и отзивчивостта на сънародниците ни. Тя се надява, че ще с още малко помощ от българи с милостиви сърца, Ради ще успее да замине за поредното си лечение в Тел Авив.

Банковата сметка за дарение на Ради е:
ЦКБ АД клон Велико Търново
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG61 CECB 9790 40B7 4326 00
Радослав Борисов Борисов

Ако искате да помогнете на Ради, можете да го направите като изпратите sms на 17 777 с текст: DMS RADI

Телефон за контакт със Светла Цанева - майка на Ради: 0884 922 431

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов