Постоянно следят речните нива в Търновско, далеч са от критичните

Мисия

14-06-2016, 18:16

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

И Дебелец пострада от проливния дъжд

Нормализира се обстановката след пороите във великотърновско

Отводниха четири къщи в с. Церова кория

Продължава постоянното наблюдение на реките в община Велико Търново, което е в сила след разпореждане на кмета Даниел Панов. Периодично се следят рисковите участъци по течението на р. Янтра и притоците й както във Велико Търново, така и в населените места. Даниел Панов и отговорните експерти в Общината постоянно изискват информация от кметовете и кметските наместници на населените места за състоянието на язовирите, деретата и реките.

3 метра бе нивото на р. Янтра във Велико Търново към 16,30 ч. днес, при стойности от 4,30 метра в 22,00 ч. снощи и 2,70 метра в 7,00 ч. тази сутрин. Това информират от общинския пресцентър. Заради честите и обилни валежи в града, региона и в Стара планина отново е отчетено леко повишаване на речното ниво.

Четири къщи в с. Церова кория са били частично засегнати от пороите, тъй като местното дере е излязло от коритото си, а селото е било засегнато и от стичащите се от нивите води. След бързата намеса на служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и служба ”Гражданска защита” всички къщи са отводнени. С помощта на специализирана техника аварийно-спасителен екип от двете институции е премахнал купчина от дървета, заклещени под колоните на моста между Велико Търново и с. Леденик.

Разчистват се и наносите по две улици в Дебелец. Реките „Дряновска” и „Белица” остават далеч от критичните си нива.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)