Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” с награда от международен фестивал

Велико Търново Лайф

14-06-2016, 17:00

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” в девет международни фестивала

Това е първият български туристически филм в най-високия технически стандарт за кино

Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” спечели престижна награда от международен филмов фестивал в Полша.        

Атрактивната лента участва в конкурсната програма на единадесетото издание на фестивала "Филм, изкуство и туризъм" 2016 (Film Art & Tourism Festival “FilmAT”) и бе отличена като най-добър телевизионен документален филм на историческа тематика.

 Наградата бе връчена на галавечеря в най-големия град в източна Полша Люблин на режисьора на филма Калоян Николов и оператора Павлин Гроздев. Българите получиха специална статуетка и грамота от носителя на Оскар аниматорът Збигнев Жмудски и Джан Сарачоглу, президент на истанбулския фестивал на туристическите филми. „Велико Търново в сърцето на историята” разказва по интересен начин миналото на старата българска столица и спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Гид в лентата е актьорът Юлиан Вергов, който представя знаковите забележителности на града  по достъпен и интригуващ начин.

Това е първият за България документален туристически филм, произведен и прожектиран в  най-високия технически стандарт за кино - 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Общинската агенция по туризъм  „ЦаревградТърнов”.

Филмът вече участва в два международни фестивала и предстои да бъде показан на BAKU INTERNATIONAL TOURISM FILM FESTIVAL (Азербайджан), ZAGREB TOURFILM FESTIVAL(Хърватия), Международен фестивал на туристическите филми в Истанбул, Cannes Corporate Media & TV Awards 2016 (Франция), ART&TUR – International Tourism Film Festival (Португалия), Tourfilm Karlovy Vary (Чехия) и SILAFEST (Сърбия). Всичките форуми са от престижната система на CIFFT – Международен комитет на фестивалите за туристически филми (http://www.cifft.com).

.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)