Енергиен проект представят във Велико Търново

Мисия

13-06-2016, 10:04

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Очаква се министърът на икономиката Божидар Лукарски

Информационен ден по процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г. ще се проведе утре, 14 юни в Голяма зала на Община Велико Търново. Форумът е от 10.00 до 12.00 часа.

Процедурата ще бъде представена от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, в качеството на Управляващ орган на ОПИК. Очаква се на събитието да присъства и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 176 024 700 лв. (90 000 000 евро). Крайният срок за подаване на проектни предложения изтича на 12.10.2016 г.

Информационната кампания за представяне на процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по ОПИК се провежда в периода от 13 до 27 юни 2016 г. и в градовете Враца, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София. Информационното събитие в старата столица се организира с логистичното съдействие и подкрепа на Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов