Държавното горско предприятие се включва в акцията по почистване

Служители ще чистят местности в пет области

Над 460 служители и работници от териториалните подразделения на Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/ ще се включат тази събота в кампанията по почистване, организирана от бТВ. Предприятието, което стопанисва държавните горски територии в пет области е осигурило над 1000 чувала за отпадъци, които да използват доброволците на СЦДП, както и гражданите, които имат желание да се присъединят. Осигурени са още ръкавици, метли, вили, гребла, мотики, лопати и други пособия, които да бъдат използвани при необходимост. В районите на почистване, на разположение на доброволците ще има също пикапи, товарни автомобили, камиони, ремаркета.

Защитени местности, зони, попадащи в НАТУРА 2000, поречия на Дунав, гори край главни пътни артерии, екопътеки, крайградски паркове и зони за отдих ще бъдат почиствани в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра. В акцията ще участват всички 17 държавни горски и ловни стопанства към СЦДП.

Структурите на Севереноцентралното държавно предприятие регулярно организират доброволчески звена, които поддържат чистота на прилежащите територии – както горски площи и ловни полета, така и крайбрежни зони по поречието на Дунав, които често остават силно замърсени с битови отпадъци, след като речните води се отдръпнат. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов