Около 14 000 лв. събраха за лечението на Ради

Велико Търново Лайф

17-05-2016, 13:38

Снимка:

Георги Петков

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До края на месеца момчето трябва да замине за Израел

Около 14 хиляди лева са събрани досега от последната дарителска кампания за лечението на малкия Ради Борисов от Велико Търново. Това съобщи майката на момчето Светла Цанева. Ради страда от мускулна дисторфия и се лекува в клиника в Израел. За заболяването е характерно, че то не може да се излекува напълно, но увреждането на мускулите може да се стопира и състоянието на пациента да се подобри.
До момента петокласникът е преминал три успешни курса на лечение в Израел. Предстои му четвърти курс на терапия, за който от края на март семейството му събира пари. На 27 април във Велико Търново се състоя голям благотворителен концерт. Проявата бе организирана от горнооряховското сдружение „Вяра в доброто“ с фирми и партньори от региона. В концерта пяха безвъзмездно звезди от българската музикална сцена, местни таланти, включиха се и известни представители на медиите и шоубизнеса.
По време на концерта от входни такси бе събрана сума над 1 500 лева. Бизнесмени от цялата страна и хора с големи сърца също подпомогнаха Ради, като преведоха суми в банковата му сметка. Близо 11 000 лева са постъпили по сметката на момчето от дарения, отчете Светла Цанева, а около 3 000 са събрани от DMS-и до 25 април, когато за последно операторът е засякъл данните. За четвъртия курс на лечение на Ради са необходими 27 хиляди лева.
„Трябва да направим всичко възможно до 29 май да заминем за Израел, тъй като лекарствата му от шестмесечната терапия свършват, обясни майката на Ради. След всеки лечебен курс на момчето се осигуряват медикаменти за домашно лечение, като семейството ежемесечно отчита по интернет, включително и с видеоклипове състоянието на Ради. В Израел екип, ръководен от невролога проф. Владимирович лекува Ради.

Банковата сметка за дарение на Ради е:
ЦКБ АД клон Велико Търново
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG61 CECB 9790 40B7 4326 00
Радослав Борисов Борисов

Ако искате да помогнете на Ради, можете да го направите като изпратите sms на 17 777 с текст: DMS RADI

Телефон за контакт със Светла Цанева - майка на Ради: 0884 922 431

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов