Великотърновският кмет и правосъдният министър обсъдиха законови промени, засягащи общините

Новините

16-04-2016, 13:40

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и правосъдният министър Екатерина Захариева обсъдиха положителните за общините изменения в законодателството. По време на срещата стана ясно, че правната комисия в Народното събрание е приела промените в Закона за нормативните актове, които бяха предложени от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Новият момент е, че измененията в различните закони вече ще бъдат съгласувани с НСОРБ, преди да бъдат гласувани в парламента.

В разговора си с Даниел Панов Екатерина Захариева одобри мерките за опазване на културно-историческото наследство. Към тях влизат децентрализация на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) със създаването на шест регионални звена, заедно с прилагането на рестриктивни мерки спрямо нехаещите собственици на сгради паметници на културата.

Кметът на община Велико Търново запозна правосъдния министър с международното изложение „Културен туризъм ‘2016”. Даниел Панов и Екатерина Захариева говориха и по темите за съхранение и развитие на културно-историческото наследство, по които кметове и експерти дебатираха по време на няколко престижни конференции.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов