Плевенчанин на проби в четирикратен шампион на Шотландия

19-годишният Николай Тодоров с нов уникален шанс в кариерата си

19-годишният Николай Тодоров започна пробен период в елитния шотландски футболен клуб Хартс, съобщи edinburghnews.scotsman.com. Плевенчанинът, който идва от школата на английския Нотингам Форест, ще тренира с отбора до 20 години в Академията в "Рикартън". Ники ще трябва да впечатли треньорите Роби Нилсън, Стиви Крофърд и Джон Дейли в следващите дни, ако иска да стане част от легендарния шотландския тим.

Изданието припомня, че Ники Тодоров игра в младежката лига в Англия до 21 години, както и под наем за аматьорските Уорчестър Сити и Хемъл Хемпстед. Отбелязва се и това, че шефът на Академията на Нотингам Гари Брейзил е засипал с похвали българския талант и го е определил като "първокласен централен нападател, който не спира да работи на тревата и във фитнеса".

Той пристига на Острова от родния ФК Плевен, а от две години е в школата на Нотингам Форест, с който има подписан професионален договор до следващото лято. Англичаните обаче са склонни да го пуснат със свободен трансфер.

Хартс е четирикратен шампион на Шотландия. 8 пъти е носител на Купата. Базиран е в Горгий, район в столицата Единбург. Отборът е основан през 1874 г. и е един от най-старите футболни тимове в света. Любопитното е, че в клуба вече има българска следа, тъй като преди време там игра Бранимир Костадинов. Ангел Червенков пък бе треньор на Хартс преди няколко години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов