„Ретроритъм” грабнаха наградата на кмета на Дебелец

Велико Търново Лайф

03-04-2016, 11:20

Снимка:

кметство Дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В града се проведе Общински празник „Засмяна пролет”

На 1 април от 18 часа в салона на читалище „Съгласие” гр.Дебелец се проведе ХІХ Празник на градската шлагерна песен „Засмяна пролет”.Освен празничното настроение и позитивните емоции, обзели и участници и публика от прекрасните шлагерни песни, залата се наелектрира и от адреналина , покачен от конкурсния характер, който този празник придоби в последните няколко години. Кметът на гр.Дебелец Снежана Първанова продължи традицията и връчи наградата на кмета на града. Нейн носител стана група „Ретроритъм” с ръководител Мария Бъчварова при НЧ”Съгласие-Дебелец”. Тя заяви, че с риск да я обвинят в пристрастност, удостоява  групата  за великолепното представяне тази вечер и, че като нов градоначалник с цялото си сърце и възможности ще подкрепя любителското творчество в читалището, защото то е най добрият посланник на град Дебелец и носи позитивното от града по големите международни и национални фестивали, на които съставите се изявяват.

Журитетната комисия с председател обичаният от много поколения шлагерен изпълнител Христо Кидиков и членове Почетният гражданин на Велико Търново фолклористът Михаил Дюлгеров и дългогодишният диригент на градския духов оркестър във Велико Търново Харалампи Попов, след обстоен анализ на видяното на сцената, отличиха най - добре представилите се: групите „Незабравими спомени” от Арбанаси, „Бели хризантеми” Беляковец, „Армейски звуци” Велико Търново, „Балкански полъх” Килифарево и индивидуалните изпълнители Тодор Стефанов от Арбанаси и Мариана Дамянова от Велико Търново.

ХІХ  Общински празник на градската песен е Първият от поредицата  празници на любителското творчество, които община Велико Търново организира всяка година.

Гостуваха 17 населени места от общината и над 200 изпълнители на шлагерни песни радваха публиката в близо 4 часов концерт.

Всички участвали в празника получиха грамота и уникален плакет, изработен от Илка Георгиева, председател на  клуб „Дебелчанка”, работещ в читалището, домакин на празника.

В края на концерта Христо Кидиков изпя песни от новия си албум и зарадва своите почитатели. Той приветства организаторите от община Велико Търново и читалището в гр.Дебелец за това, че осигуряват възможността на любителските състави да се срещнат на такъв форум, който съхранява и популяризира шлагерната градска песен.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)