Седмицата на гората започва в понеделник с концерт

Велико Търново Лайф

02-04-2016, 06:46

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гората влиза във Велико Търново и Русе

Конкурс за селфи в павилиона на пътуващата изложба ще донесе и специални награди

Седмицата на гората стартира в понеделник с голямо събитие в центъра на Стара Загора. На площада пред Общината ще се открие специалната пътуваща изложба „Подобри гората“ и ще бъдат връчени традиционните награди „Лесовъд на годината“. Освен в едноименната категория, ще бъдат отличени и лесовъди със значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия, както и горски инспектори. Тази година ще бъде връчена и допълнителна награда за значителен принос в дейностите по контрол и опазване на горите през 2015 година.

Официалните лица, жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят и на изпълненията на Валя Балканска и триото Георги Петров, Веселин Вачев и Борис Луков, известни като Уникалните гласове. Югоизточното държавно предприятие ще подари на Община Стара Загора специален сет с дървена маса и пейки, които да облагодарят градската среда.

Началният час на събитието е 11:00. В този час ще е откриването на изложбата и в останалите градове, в които ще пътува:

5 април – Асеновград, площада пред Общината

6 април – Кюстендил, площада пред Общината

7 април – Велико Търново, пред Летния театър в парк Марно поле

8 април – Русе, площада пред Общината

9 април – Варна, на входа на Морската градина

От 11 до 17 април дом на изложбата „Подобри гората“ ще е Sofia Ring Mall.

С откриването на експозицията стартира и онлайн играта #подобригората. Всеки, който посети изложбата и си направи селфи в горския павилион, има шанс да спечели специална награда. За целта трябва да качи снимката си в страницата „За гората“ във Facebook и да събере максимално много лайкове. Петте най-популярни снимки ще получат награди. Крайният срок за споделяне на снимки в социалната мрежа е 20 април.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов