За 70-ти път организират Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй - Околчица

Областна администрация Велико Търново подкрепя инициативата на Областна администрация Враца, за организирането на Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй - Околчица. Тази година се навършват 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и 70 години от първия туристически преход по този маршрут.  Областна администрация Враца организира от 27 май до 2 юни 2016 г. поход по стъпките на четниците. Традиционно, една походна колона ще извърви 120 километровия път на Ботев от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. 
Областна администрация Враца кани всички родолюбиви българи да се включат в инициативата и да участват в похода „По пътя на Ботевата чета“. Мащабната проява се провежда под патронажа на Президента на Републиката Росен Плевнелиев, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование, Министерството на туризма, Българския туристически съюз, СКО“Леденика“ и се финансира от Министерски съвет. 
В похода могат да участват ученически групи, туристически дружества, клубове и секции по туризъм без ограничения на броя туристи. Подробности за регламента на похода, за програмата, за реда за записване и участие може да намерите на страницата на Областна администрация Враца: www.vratsa.bg. Краен срок за записване 9 май 2016 г. Областна администрация – Велико Търново подпомага популяризирането на похода „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй - Околчица. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов