На Благовещение в Дебелец учредиха структура на Жени ГЕРБ

Животът

25-03-2016, 14:56

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дамите от новата организация зарадваха социално слаби младежи

Нова структура на Жени ГЕРБ бе учредена навръх Благовещение в Дебелец, по инициатива на областния клубен ръководител Цветанка Недева. Гости на учредителното събрание бяха кметът на град  Дебелец Снежана Първанова и Георги Недев, клубен ръководител на младежката организация в областта и общински съветник от ГЕРБ – В. Търново.

12 дами избраха за координатор на новата структура в Дебелец Петя Бучакчиева, а за секретар Детелина Александрова. Лидерът на ЖГЕРБ в региона Цветанка Недева приветства колегите си и им пожела ползотворна работа. „Искам много да ви дам, да се почувствате значими. Когато се съберем жени, знаем какво правим, ние сме креативни", подчерта Недева. Тя запозна дамите със структурата и работата на НИС на ЖГЕРБ и представи Националната програма на организацията за настоящата година. Младежите в ГЕРБ ще бъдат винаги „свежо“ рамо за своите колеги, ще продължат да работят с вдъхновяващи идеи и много енергия, заяви от своя страна лидерът на МГЕРБ Георги Недев, който също поздрави дамите от новата структура.

Кметът Снежана Първанова благодари на жените за вече проявената от тяхна страна активност и участие в различни градски прояви и събития. Пожела им ползотворна работа и засвидетелства пред тях отново своята подкрепа.

Още на първото си събрание дамите от ГЕРБ – Дебелец имаха възможност да обсъдят актуални теми, както и да дадат своите идеи и предложения за общественополезни инициативи, които да бъдат реализирани в бъдеще.

Освен Благовещение, 25 март се отбелязва и като Световен ден на социалната помощ. Във връзка с това дамите от новоучредената структура в Дебелец посетиха Защитеното жилище в градчето и зарадваха домуващите с почерпка. Управителката на Защитено жилище  Валентина Иванова благодари на гостите си за посещението и изрази радост от тази среща. Тя не скри, че подобно внимание към институцията се случва за първи път. Развълнувани от жеста бяха също момичетата и момчетата, потребители на социалната услуга.

Преди това дамите от новоучредената организация в Дебелец запалиха свещичка за здраве и благоденствие в църквата „Източник на Св. Богородица“. Отец Петър отслужи водосвет и благослови бъдещата работа на женската структура.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов