„Легендите” пеят за великотърновци тази вечер

Велико Търново Лайф

18-03-2016, 11:50

Снимка:

Ростислав Грънчаров

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От Старата столица започва националното турне на групата

От Велико Търново започва тазгодишното национално турне на група „Легендите”. Рок хитове от последните 40 г. ще звучат тази вечер в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ от 19:00 часа. Събитието е част от честванията на Празника на Старата столица 22 март. „Нямаме търпение да свирим пред великотърновската публика, която цени качествената рок музика и създава страхотно настроение. Затова избрахме да започнем националното си турне именно от тук”, съобщи Митко Кърнев.
Йордан Караджов от „Сигнал“, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2, Любо Киров, Константин Марков и Стенли от „Тангра“ ще изпълнят своя звезден репертоар от най-добрите български рок парчета от последните 40 години. „Когато се събрахме с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно“, сподели Стенли.
Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но публиката ще види артистите в различна светлина – Данчо Караджов ще изпълнява песни на ФСБ и „Тангра”, Стенли ще направи оригинален прочит на репертоара на D2,  Любо Киров – освен като певец ще влезе в ролята на барабанист. И всичко това ще е подсилено с брилянтното свирене на Митко Кърнев, Константин Марков и Константин Цеков.
Публиката във Велико Търново ще чуе най-добрите български рок парчета като „Нашият град“, „Сто години“, „Нямаше кой да ни каже“, „Другият“, „Обещание“, „Може би“, „Любовта, без която не можем“, „Обсебен“, „Бъди какъвто си“, „Има ли цветя“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „След десет години“, „Сбогом“, „Ледено момиче“, „Да те жадувам“.
„Искаме да подчертаем, че не ние сме Легендите. Легендарни са песните, които изпълняваме с огромно удоволствие и които продължават да вълнуват публиката след толкова много години“, каза Любо Киров и допълни „Сигурни сме, че турнето ни ще бъде много успешно, защото хората искат да чуят любимите си парчета, проверени през годините“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)