График и скулптор с обща изложба в „Рафаел Михайлов”

Велико Търново Лайф

16-03-2016, 16:21

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията на Николина Джановска и Горана Хаджи Николова се открива тази вечер

Съвместна изложба представят  Николина Джановска от Великотърновския университет и Гордана Хаджи Николова от Македония. Експозицията се открива тази вечер от 17,30 часа в залите „Рафаел Михайлов”. „Трансформации” е темата, която обединява творбите на двете авторки. Джановска участва в проекта с графики и рисунки, а Хаджи Николова запълва художественото пространство с пластики от дърво под наименованието „Понекогаш Ние”. Цикълът е работен последните пет години и разкрива философски начин на разголване на първичната форма на човека, която е напълно в унисон с природните закони. Произведенията на Николина са създадени последните месеци като трансформациите, които постига, са в личен план.
Гордана Хаджи Николова е възпитаник на Факултета по изобразителни изкуства в Скопие. Завършила е класа на проф. Драган Попоски – Дада. Член е на Дружеството на художниците на Гевгелия и на Битоля.
Николина Джановска има реализирани седем самостоятелни изложби  и участие в над сто общи експозиции, арт изяви и пленери в страната и чужбина. Завършва докторантура по проблематика, свързана със съвременната графика във Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”,
Изложбата се открива по повод празника на Велико Търново и ще остане отворена за посещение до края на месец март.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов