„Булгариенхилфе” дари автомобил за патронажа в Елена

Мисия

16-03-2016, 11:09

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организацията подари и хранене за още 25 души за период от 2 месеца

Домашният социален патронаж в Елена получи поредното дарение от немската благотворителна организация „Помощ за България”. В събота нейният председател Юрген Мюлер и еленският кмет инж. Дилян Млъзев подписаха договора за дарение, което възлиза на 6000 евро. С 4100 евро от тях е закупен автомобил за социалното заведение, от който отдавна има необходимост. С него ще се доставя храната до 130 абоната на услугата от града и четири села на общината. С останалата част от парите се осигурява храненето за два месеца на още 25 души, които имат нужда от подпомагане.

Юрген Мюлер, който през миналата година бе удостоен с плакет за благотворителната си дейност в Елена, пристигна в града заедно със семейството си – съпругата Рия, дъщерята Ина и сестрата Зилке. Гостите от Германия бяха посрещнати от кмета Млъзев, а след това заедно посетиха Домашния социален патронаж. С дарения от „Помощ за България” в домашния патронаж е монтирана вентилационна система, две поредни години е разкрита социална кухня, очаква се да пристигне и картофобелачка. Немските приятели помагат и на хосписа в Елена, на Защитеното жилище, а преди закриването му и на Дома за деца и младежи с ментални увреждания в Илаков рът.

„Булгариенхилфе” е основана от Юрген Мюлер преди близо 20 години и оттогава развива благотворителност в страната. Вече работят заедно и със създадената от преди година още една немска благотворителна организация „Децата се нуждаят от свобода”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов