ОДЗ „Ален мак” с грамота за участие в номинациите „Най-големият малък приятел на животните”

Велико Търново Лайф

10-03-2016, 15:48

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Произведенията на малчуганите бяха представени в Народното събрание

С грамота и поздравителен адрес от Министерството на образованието и науката беше отличено ОДЗ „Ален мак” във Велико Търново. Наградите са за участието на негови възпитаници в   Националните номинации „Най-големият малък приятел на животните”. В категорията „Еко-художник” се състезават петнадесет рисунки на деца от третите и четвъртите групи. Техните произведения са представени в Народното събрание през месец ноември м.г. и в зала „Средец” на Министерството на културата през месец януари тази година, каза директорът на обединеното заведение Венета Камбурова. Победителите в състезанието ще бъдат обявени на гала концерт в края на месец април, съобщи организаторът на конкурса Аксиния Боснева от Фондация „АФА България”. В надпреварата участват рисунки на деца от над 250 учебни заведения в 57 населени места в страната. В своите творби те   пресъздават грижовно отношение към животни и природа, обясни Боснева.
В рамките на петото издание по идея на „АФА България” е изработено „Дървото на хармонията” за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение. Копие на произведението получи и ОДЗ „Ален мак”.
С мисията си етиката на добро отношение и ненасилие да се превърне в начин на живот фондация АФА има амбиция да включи Номинациите „Най-големият малък приятел на животните” в международен конкурс за деца.
Началникът на РИО инж. Розалия Личева и директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова присъстваха на връчването на наградите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов