Цифрата нарасна – арестувани са 9 данъчни, сред тях и Стефан Михайлов

Крими

24-02-2016, 17:15

Снимка:

Дарик нюз

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бившият шеф на НАП – Велико Търново в момента е общински съветник

9 данъчни служители, сред които бившият шеф на Териториалната дирекция на НАП в Търново Стефан Михайлов и директорът на дирекция "Контрол" Пламен Томов са задържани при специализираната операция, която ДАНС и МВР провеждат в старопрестолния град, съобщиха от Специализираната прокуратура. Спецакцията е за документиране на престъпна дейност и за задържане на организирана престъпна група от корумпирани служители на ТД на НАП Велико Търново, искащи и получаващи подкупи, в качеството им на данъчни служители.

До настоящия момент са извършени претърсвания и изземвания в 13 служебни помещения в сградата на приходната администрация.аПретърсени са 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица.

При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства. Разпитват се свидетели. В хода на разследването са използвани различни способи за събиране на доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Сред арестуваните са също зам.-директорът на дирекция "Събиране" Мирослав Стефанов, началниците на отдели "Селекция" - Петя Николова, , "Ревизии" - Мариета Дамянова и "Обжалване" - Румяна Пенчева. Закопчани са и данъчните инспектори Любослав Иванов, Иван Конов и Младен Векилов.

Разследването продължава. Действията на прокуратурата, МВР и ДАНС се извършват в координация и сътрудничество с Директора на НАП  г-н Бойко Атанасов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов