РИОСВ – Велико Търново издаде предписания за почистване на реките и пътищата

Животът

19-02-2016, 13:27

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срокът за изпълнението им е до 4 април

РИОСВ – Велико Търново изпрати предписания до кметовете на всички общини от Великотърновска и Габровска области в срок до 4 април 2016 г. да организират огледи на речните легла и прилежащите им територии, намиращи се в обхвата на общините. При констатиране на нерегламентирани сметища или съществуващи замърсявания, да се предприемат своевременни мерки по тяхното отстраняване и недопускане образуването на нови.

Експерти на инспекцията ще проверят изпълнението на предписанията и ще отчетат осъществения контрол пред МОСВ, тъй като министър Ивелина Василева разпореди проверките в цялата страна с цел превенция и недопускане на замърсявания с отпадъци на речните легла и прилежащите територии на реките.

Предписания са издадени и на двете Областни пътни управления във Велико Търново и Габрово в срок до 31 май да организират почистване от отпадъци на пътя, земното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и опорните пунктове за поддържане, които са на територията, стопанисвана от тях.

За неизпълнение на издадените от РИОСВ – Велико Търново предписания, юридическите и длъжностни лица се наказват с имуществена санкция от 2000 лв. до 20 000 лв.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов