Лудогорец без Браян Ангуло срещу Левски

Колумбиецът ще участва в два приятелски мача на неговата страна с Хондурас

Един от най-скъпите играчи в историята на Лудогорец Браян Ангуло няма да е на линия за първия мач на тима от пролетния дял на шампионата. Той има ангажименти с националния отбор на Колумбия и няма да е на разположение срещу Левски на 21 февруари.

Този мач е гвоздеят на програмата от 21-ия кръг на А група, а резултатът от него ще даде отговор на много въпросителни около класирането. "Орлите" обаче ще трябва да се справят без левия флангови футболист, защото той ще защитава цветовете на родината си в двата приятелски мача с Хондурас на 24 и 27 февруари.

Те ще бъдат изиграни от формацията на Колумбия до 23 години. Въпреки че вече е на 26, Ангуло е извикан в нея като част от тримата играчи над тази възраст, които попадат в сметките на селекционера.

Тези проверки са подгряващи преди решителните олимпийски квалификации на колумбийците със САЩ за място в Рио де Жанейро през август. Явно Ангуло е сред опциите за играч над 23-годишна възраст и затова ще участва в проверките с Хондурас.

Отсъствието на колумбиеца обаче едва ли ще се усети от Лудогорец, защото той и без това рядко попадаше в сметките на различните треньори на тима през този сезон. На неговия пост наставникът Георги Дерменджиев има достатъчно алтернативи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов