Община Свищов почиства алеята по пътя за "Паметниците"

Ще подрязват и оформят дървета

Община Свищов се погрижи за почистването и приветливия вид на алеята по пътя за „Паметниците“ със съдействието на общинско предприятие “Чистота“. В момента върви издаване на комплексно разрешително от Държавно горско стопанство– Свищов за почистването, подрязването и оформянето на сухите и опасни дървета и храсти по пътя за Културно-археологическия резерват „Нове“.

Кметът на общината г-н Генчо Генчев сподели, че през пролетта предстои засяване на богата тревна и храстова растителност, като ще бъдат обособени приятни места за отдих и туризъм, което ще предразположи гражданите и техните гости да избират алеята като предпочитано място за разходка.

"Важен е цялостния облик на общината, не само местата, финасирани от проекти. Туризмът е ключов фактор за развитието на общината ни и ние не бива да подценяваме всяко усилие да се направи районът предпочитана дестинация за културен и исторически туризъм.“, сподели г-н Генчев.
За нас като граждани на Община Свищов остава да се радваме на добрата инициатива и да очакваме с нетърпение обновената алея на пролет, която да поддържаме чиста и здрава.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)