"Царевец" никога не почива...

Велико Търново Лайф

31-12-2015, 20:00

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Над половин милион души са посетили царската крепост през изминаващата 2015 година

Историческият хълм "Царевец" във Велико Търново е единствения музей в страната, който никога не затваря. Портите на крепостта ще бъдат отворени и на първи януари 2016 година и точно в 12 часа тържествено ще бъде посрещнат първия за новата година посетител, предаде БНТ.

По традиция той ще получи и подаръци. Заради необичайно топлото за сезона време в дните между Коледа и Нова година рекорден брой туристи посетиха крепостта, която от столетия пази духа на Второто българско царство.

Над половин милион души са посетили царската крепост през изминаващата 2015 година. Това отново прави Царевец най-предпочитания музей в България.

"Царевец" е единственият туристически обект, който работи 365 дни в годината. Затова, по традиция, на първи януари в 12 часа ще очаква първият си посетител за 2016.

Друга празнична традиция е посрещането на новата година под открито небе. За всички, които ще се съберат тази вечер на площада в центъра на града ще има новогодишна почерпка, празничен концерт и двайсетминутна заря.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов