Д-р Дафина Генова вече не е шеф на Неврохирургичното отделение в търновската болница

Началник вече е д-р Динко Аладжов

Правомощията на д-р Дафина Генова като началник на Неврохирургично отделение във великотърновската болница са прекратени, съобщава dariknews. Според  директора на болницата д-р Стефан Филев,  тя е била временно завеждаща отделението, а началник вече е д-р  Динко Аладжов. В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ започват медицински одити и по новите случаи на лекувани пациенти от д-р Генова, за които бе излъчен репортаж в национален ефир.

Пред камерата застанаха Мария Нейкова, внучка на жена, на която също е правена вертеблопластика и съпругът на 82-годишната Кина Недева, на която е било отстранено мастно образувание на главата. Хирургичните интервенции са направени  от д-р Генова.

В първия случай близките на оперираната Ценка Млеченкова се усъмняват в голямото количество костен цимент, който им е поискан за укрепване на гръбначните прешлени (два сета) и за който заплащат близо 4300 лв. След направена рентгенография, те откриват, че консумативът е поставен само на единия прешлен, а не както твърди докторката- на двата. Във втория случай на 82-годишната пациентка се пишат два пъти епикризи, които не отговарят на нейното състояние  и извършената операция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов