Гуардиола: Анчелоти е невероятен треньор и изключителен човек

Ще говоря за бъдещето си след срещата с Хановер

Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола потвърди, че е взел решение за бъдещето си. Испанският специалист даде пресконференция преди утрешния мач на тима срещу Хановер, но не разкри какви са намеренията му.

Той има договор с баварците до края на сезона, но до момента не е разкрил намеренията си. Гуардиола преди дни разкри, че ще обяви плановете си след последния мач на Байерн за годината. Президентът на мюнхенския гранд Карл-Хайнц Румениге вече е информиран за решението на треньора.

„Кале знае абсолютно всичко. Клубът, Румениге и аз неколкократно обявихме, че ще говорим по темата едва след последния ни мач за годината срещу Хановер. Няма промяна в тези планове. В момента съм фокусиран върху предстоящия двубой и разузнавам играта на съперника“, заяви Гуардиола.

В последните дни усилено се твърди, че испанецът ще напусне Байерн през лятото. Днес испанските вестници „Ел Паис“ и „Марка“ потвърдиха новината, позовавайки се на сигурни източници. Списание „Кикер“ пък излезе с информация, че Карло Анчелоти е заявил пред свои приятели в Италия, че на 90% е сигурно, че ще поеме баварците.

„Карло е невероятен треньор и изключителен човек“, заяви Гуардиола и потвърди, че след мача в събота ще пътува за Испания, за да посрещне Коледа със семейството си.

Очаква се официалната информация за бъдещето на 44-годишния специалист да бъде обявена в неделя или понеделник, а това означава, че Гуардиола няма да присъства на пресконференцията. Това още повече затвърждава мнението, че той ще напусне Мюнхен след тригодишен престой.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов