Савов и Гласът на България Стелияна Христова на живо във Велико Търново

Велико Търново Лайф

17-12-2015, 07:31

Снимка:

Петко Савов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първото им участие заедно ще е тази събота - 19 декември

Великотърновският музикант Петко Савов и победителката от първия сезон на "Гласът на България" Стелияна Христова подготвят свой съвместен клубен концерт във Велико Търново.
Двамата се познават от различни музикални конкурси и фестивали, на които са се изявявали самостоятелно, но едва сега решават да започнат съвместна работа, като реализират и свой първи съвместен музикален проект.
Първото им участие ще е тази събота (19 декември), след 23:30ч., в пиано бара, в който Савов работи от години.
„Предложението дойде от моя страна, тъй като аз продължавам да поддържам идеята, че трябва да има местни артисти, които да се налагат, а Стелияна е от Горна Оряховица.”, казва Савов и обещава, че съвместното им участие ще е интересно на публиката.
„Стелияна наистина може да пее всичко, както българска, така и чужда музика. Интересното и различното ще е това, че тя има албум с авторски песни, аз също имам мои песни, така че може би ще представим и тях, в нов аранжимент.”
Музикантите признават, че ще работят за първи, но не за последен път заедно, като обещават, че това е само началото на тяхната обща сценична дейност. Не крият, че имат планове проектът да излезе и извън границите на Велико Търново, а защо не и да прерасне в национално клубно турне.
Савов и Стелияна не крият плановете си и за съвместна творческа работа, като споделят, че е напълно възможно, още следващата година, да реализират и собствена дуетна песен и видеоклип към нея.
За следващата година Савов е подготвил и изненада за феновете си – четвърти пореден сингъл.
Музикантът сподели, че има  две готови авторски песни, едната от които е балада, но още не е решил коя от двете песни да запише първо. Сигурен е обаче, че този път ще пусне песента заедно с клип.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов