Общинските съветници от ГЕРБ в Стражица ще са коректив и ще спират разрухата, застрашаваща общината, категоричен е Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ посъветва съпартийците си в Стражица да не подценяват контролирания вот

Не бива да превръщаме загубата на изборите за кмет на Стражица в трагедия. Това трябва да ни окуражи да покажем потенциала на ГЕРБ - Стражица. На следващите избори всичко ще е осъзнато, но не бива да подценяваме контролирания вот. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Стражица. Заедно с него бяха народните представители Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, както и областният координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

Анализът на изборните резултати в общината представиха пред Цветанов от ръководството на ГЕРБ - СТражица. Според изводите, причината да бъде изгубено мястото на общински кмет е именно контролирания вот, както и групирането на другите партии срещу ГЕРБ. Въпреки това обаче в Стражица ГЕРБ има шестима общински съветници, което е с двама повече в сравнение с предходните четири години, увеличен е и броят на кметовете в населени места, като най-много в общината са именно кметовете от ГЕРБ, а гласовете, които партията е получила на местните избори през октомври, са с близо 500 повече, в сравнение с изборите през 2011 година.

Пред присъстващите Цветан Цветанов изрази съжаление, че Детелина Борисова няма да продължи това, което е започнала в предния мандат, и че общината няма да получи това, което тя, с потенциала си, може да даде. Той обаче увери, че представителите на ГЕРБ ще работят така, че хората в Стражица да продължат да усещат, че партията е с тях.

Цветанов призова общинските съветници да са активни, защото те ще бъдат коректив на местната администрация и ще дават онази прозрачност, която е задължителна за местната власт. Те трябва да са тези, които ще спират разрухата, застрашаваща Общината, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов