Коледният благотворителен бал на кмета Даниел Панов даде началото на кампания за закупуване на стационарно виенско колело

Велико Търново Лайф

13-12-2015, 05:09

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

12 600 лева бяха набрани по време на приема

Благотворителният Коледен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов постави началото на общоградска кампания за закупуването на виенско колело. Идеята на Даниел Панов е атракционното съоръжение да бъде монтирано в новия парк "Света гора", който бе открит в навечерието на Независимостта на България. То ще бъде стационарно, а със закупуването му ще бъде възстановена традицията във Велико Търново да има атракция от подобен тип.

Обещанието за ново виенско колело кметът Даниел Панов даде в края на първия си управленски мандат. „За великотърновци това не би била само една нова атракция. За много от нашите съграждани виенското колело е символ на младостта, на спомена за студентските години, дори и за детството”, каза кметът Панов.

12 600 лева бе набраната по време на благотворителния бал сума. Средствата са два пъти повече спрямо миналата година. Особено активни бяха клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Зонта” и „Ротари”, които имат много важна роля в организацията и провеждането на благотворителния прием. Кметът Даниел Панов поздрави президентите и членовете на клубовете за многобройните инициативи в подкрепа на Велико Търново. „Вие сте хората, котио дават темпа развитие, помагате за опазването на традициите, духа и атмосферата в старопрестолния град. Всички ваши каузи и кампании се отличават с добрите си резултати”, бяха думите на Даниел Панов.

Над 300 гости уважиха приема, даден по традиция от великотърновския кмет в навечерието на светлите Рождествени празнци. Присъстваха представители на местната власт, депутати, предприемачи, общественици, интелектуалци, юристи, икономисти, лекари и благодетели на Велико Търново.

Гостите на събитието приеха присърце кампанията за закупуване на виенско колело. Те изразиха общо мнение, че Велико Търново притежава още по-голям потенциал за развитие на туризма, който заема дял от 47% от местната икономика, а всяка нова атракция ще помогне на този процес. Голям успех пожъжа организираната празнична томбола, благодарение на която бяха набрани голяма част от средствата.

Благотворителният Коледен бал е традиционна инициатива с различни обществени каузи. Провежда се за девети път. През последните няколко години кампаниите бяха за подкрепа на изявени ученици от Велико Търново и за изграждане на адаптираната площадка за деца с увреждания в парк "Марно поле".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов