Торлака представя „Автономията????” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

08-12-2015, 12:19

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Продължението на „Северозападен романь” вече е на книжния пазар

„Северозападен романь“ на Стоян Николов-Торлака стана една от най-търсените книги у нас през изминалата година, въпреки че е написана на северозападен диалект. Тази есен, около година след „Северозападен романь“, на пазара е и „Автономията????“. Със същия неподражаем стил, с познатия хумор, но и с малко повече сарказъм, с обичаните герои, но и с много нови, втората книга развива сюжета от първата, но го разклонява и в много неочаквани линии. А наред с историята, която разказва, авторът се осмелява да каже директно и много истини за тази България, в която живеем.

За читателите, за които северозападният диалект не е добре познат, в края на книгите има цели два речника: на думите и изразите. Там те могат да открият значенията на колоритни слова като „перашка“, „затиской“, „дживгар“, „съпикясвам се“, „мочам“ и много други. Първата книга доказа, че по-различният изказ не е пречка за любителите на четенето.

В събота (12 декември) от 17:30 Стоян Николов-Торлака ще представи „Автономията????“, продължението на „Северозападен романь“, в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Идния вторник (15 декември) от 18:00 ще е срещата му с читатели в читалище „Братство“ в Павликени.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов