Полицейското ръководство се срещна с кметовете и наместниците в община Елена

Крими

03-12-2015, 12:44

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ст.комисар Машов призова за бдителност при настаняване на непознати в изоставени къщи

Традиционна среща с кметовете и кметските наместници в община Елена проведе ръководството на Областната дирекция на МВР – В. Търново и РУ – Елена в сградата на Община Елена. На срещата присъстваха още началник отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов, началникът на полицейското управление в Елена гл. инсп. Тодор Тодоров, полицейски служители, кметове и кметски наместници от общината. Обсъдени бяха проблеми, касаещи сигурността и опазването на обществения ред в малките населени места, битовата престъпност и овладяването на бежанската криза. Директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Машов представи възможностите за взаимодействие между полицейските служители и кметовете в малките населени места. Пред присъстващите той обясни, че към момента на територията на област В. Търново са установявани единични случаи на бежанци, но апелира към гражданите да наблюдават за появата на нови лица в съответните населени места, настаняване на непознати в изоставени къщи или съмнителни пакети и багажи, появата на непознати автомобили и своевременно чрез кметовете да уведомяват полицейските служители.
Комисар Стефан Николов призова максимално да се използва капацитета на наличния полицейски състав в местното полицейското управление. Съвестно да се попълват адресните карти в хотелите и в къщите за гости.
Кметовете и кметските наместници от своя страна изказаха задоволство и благодарност от досегашната съвместна работа с полицейските служители и засегнаха проблема с дърводобивните фирми.
В отговор старши комисар Машов бе категоричен, че ще продължи да надгражда постигнатото във взаимоотношенията и съвместната работа, а по отношение на дърводобивните фирми той обясни, че се работи по разрешаването на проблема, чрез подписване на споразумение между всички институции, ангажирани с тази дейност. В момента под егидата на областния управител проф. Пенчо Пенчев е създадена работна група, която има за задача да изготви рамковото споразумение.     

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов